Vaasan kaupunki – Paikkasi loistaa

Työntekijät. Se yritysten ja julkisen sektorin arvokkain resurssi, josta kaikki saa alkunsa. He tuovat palvelun tai tuotteen lopulliseen muotoonsa, kohtaavat asiakkaan ja edustavat omalla olemuksellaan työnantajaa. Ei ole siis ihme, että loistavista osaajista kilpaillaan sitkeästi, ja oikean tekijän löytäminen on kuin lottovoitto. Erityisesti pienempiä kaupunkeja ja kuntia uhkaa osaajapula, johon tulisi kipeästi löytää ratkaisuja. Iso kysymys on, miten parhaat tekijät saataisiin täyttämään kaupunkien ja kuntien työpaikat?

Ilman vahvaa työnantajabrändiä parhaiden osaajien tavoittaminen on mahdotonta. Sen vuoksi employer branding eli työnantajabrändäys nousee mukaan peliin, kun kilpailu tekijöistä käy kuumana. Mielikuva ratkaisee – erityisesti, kun kyseessä on niinkin tärkeä päätös kuin työpaikan valinta.

Kukapa ei haluaisi olla oman elämänsä supertähti.

Tällä ajatuksella lähdimme rakentamaan Vaasan talousalueen suurimman työnantajan, Vaasan kaupungin, työnantajamielikuvaa kohentavaa kampanjaa. Kaikki sai alkunsa siitä, kun Vaasan kaupunki lähestyi meitä rekrytointiin liittyvän haasteen tiimoilta: miten Vaasaan voisi houkutella lisää osaavia ja motivoituneita ammattilaisia? Moni pienempi kaupunki joutuu työnantajana kamppailemaan pääkaupunkiseudun vetovoimaa vastaan.  

Useiden ideoiden lomasta muotoutui tässäkin tapauksessa timanttinen konseptien helmi. Nostetaan työntekijät valokeilaan supertähtien tavoin ja annetaan heidän kertoa, millaista työskentely Vaasan kaupungilla todella on. Ketä kuuntelemmekaan silloin, kun mietimme, olisiko tämä oikea työpaikka itselle? No, työntekijöitä tietenkin. 

Suunnittelimme yhdessä, missä kanavissa tavoittaisimme parhaiten tulevat Vaasan kaupungin supertähdet. 

Kun työntekijöiden haastattelu toimii käsikirjoituksen pohjana, aidot tarinat tulevat varmasti esille. Kuvausjärjestelyt; miljöö, puvustus, maskeeraus, valaistus ja taidokas kuvas, tuovat puolestaan työntekijöiden tarinat elämään. Täysin Kindin in-housena toteuttamassa kampanjassa Vaasan kaupungin työntekijät erityisluokanopettajasta yleiskaavoittajaan nostettiin kirjaimellisesti valokeilaan kertomaan oma uratarinansa. Näin kuntamarkkinoinnin erottuva ja aito kokonaisuus on valmis, ja tulevien supertähtien tavoittaminen voi alkaa.  

 

Nämä teimme: Konseptisuunnittelu, Sisältösuunnittelu ja käsikirjoitus, Kuvausjärjestelyt, Tuotanto, kuvaus ja editointi 

Uutta väriä kaupungin työnantajamarkkinointiin tuova kampanja erottuu kilpailijoistaan, ja sai paitsi positiivisen vastaanoton, myös kaupungin avoimet työpaikat täyttymään hakemuksista.

 

”Perinteisillä ammattiesittelyvideoilla voi olla vaikea erottua kilpailijoista, esim. muista kaupungeista. Konseptissa otettiin huomioon hienosti kaupungin arvolupaukset, jotka tekevät meistä ainutlaatuisia – tämä loisti myös videoissa. Konseptilla onkin merkittävä rooli työnantajakuvan markkinoinnissa.

Kampanjalla saavutettiin hyviä tuloksia ja tavoitettiin kohderyhmä valituilla alueilla erityisesti Facebookissa ja Instagramissa. Videoista tuli myös hyvää palautetta ja niitä pidettiin erottuvina.

Kiitos Kindin tiimille aina mahtavasta kumppanuudesta sekä joustavuudesta ja ymmärryksestä silloin, kun kaikki ei mene kuin Strömsössä!”

Salmela Eliina,

viestintäsuunnittelija vs. Internal Communication Specialist
Vaasan kaupunki

Tehokkaalla markkinoinnilla saimme välitettyä kansalliselle yleisölle Vaasan kaupungin viestin siitä, että ihmiset, jotka mahdollistavat meille loistavan kaupungin, löytävät Vaasasta myös oman paikkansa loistaa.  

Katso kaikki videot Vaasan kaupungin Youtube-kanavalta

Etsinnässä tulevaisuuden supertekijät? Ilman vahvaa työnantajabrändiä parhaiden osaajien tavoittaminen on mahdotonta.  

Ota yhteyttä Millaan, jos superviitat etsivät käyttäjiään.

Milla Monola

TOIMITUSJOHTAJA

0400 963 547
milla@kindcompany.fi

 

Lisää töitämme

    Jätä viesti niin otamme yhteyttä