Miten kasvattaa myyntiä videoilla

Jo lähes 90 % B2B-ostajista katsoo videoita ennen ostopäätöksen tekoa. Jos videota pitää pelkkänä viihteenä tai vaihtoehtona teksti+kuva-parille, unohtaa aika monta liikkuvan kuvan myyntivalttia.

Tässä neljä syytä nostaa katse esitepinoista ja PowerPoint-preseistä ja suunnata se 2020-luvun suosituimpaan formaattiin:

1. Tuote-esittely on katsotuin videomuoto B2B-maailmassa
2. Hankalien (tai tylsien) prosessien elävöitys videolla lisää ostohaluja
3. Videomuotoiset ohjeet ja koulutukset vähentävät asiakaspalvelun työmäärää
4. Videot vahvistavat brändiä – ja vahvempi brändi kasvaa tulevaisuudessakin

1. Tuote-esittely on katsotuin videomuoto B2B-maailmassa

Oletko katsonut kodinkoneen arvostelun YouTubesta ennen sen ostamista? Jep. Sinä olet, minä olen ja naapurin Markku on.

Eikä bisnespuolella olla kuluttajia kummempia: Content Marketing Instituten mukaan jopa 88 % B2B-ostajista on katsonut videoita oppiakseen lisää yrityksen tuotteista tai palveluista viimeisen kolmen kuukauden aikana. Näistä yleisimpiä videotyyppejä olivat tuotearvostelut ja tuotedemot.

Esimerkiksi nämä on helpompi avata videolla kuin tekstillä:

  • Koneen toiminta tai uuden teknologian hyödyt – niistä saa paljon enemmän irti, kun ne näytetään oikeassa ympäristössä tai esimerkkitilanteessa.
  • Tuotteen valmistus, pakkaus ja toimitus.
  • Tuotteiden laatu: tekstuuri, väri ja tuoreus tai vaihtoehtoisesti viimeistely, käyttöliittymä ja turvallisuusominaisuudet.
  • Vastuullisuus: ympäristöön, sosiaaliseen tai taloudelliseen vastuullisuuteen liittyvät teot muuttuvat todeksi, kun ne eivät ole pelkkää tekstimassaa verkkosivuilla.

Videosisältöihin pätee sama kuin muihinkin muotoihin: älä keskity nostamaan omaa häntää luettelemalla tuotteen hienoja ominaisuuksia vaan kerro, mitä hyötyä tuotteesta on ostajalle.

 

2. Hankalien (tai tylsien) prosessien elävöitys videolla lisää ostohaluja

Videoiden painoarvo kasvaa, mitä monimutkaisempia tuotteita tai palveluita myyt. Näin suuri osa B2B-ostajista suosii videoita kirjoitetun sisällön sijaan (Brightcove 2022):

  • 91 % teknologian ostajista
  • 75 % valmistavan teollisuuden ostajista
  • 68 % rahoituspalveluiden ostajista

Sama selkokielellä: jos tuotteet, palvelut tai prosessit ovat vähänkään teknisiä, monimutkaisia tai asiakkaalle uusia, ne eivät todennäköisesti mene pelkällä esitteellä jakeluun.

Jopa organisaation strategian voi esittää mieleenpainuvammin, vaikka animaatiovideon keinoin. Animaatio on lisäksi siitä kätevä, ettei se vaadi kuvauspäiviä tuotantotiloissa eikä malleiksi suostuteltuja työntekijöitä. Koneiden räjäytys kappaleiksi onnistuu myös vähemmin vaurioin, kun se tehdään animoinnilla.

Jos tapaamista on vaikea saada, videolla on mahdollisuus lämmittää liidiä hänelle sopivaan aikaan. Jopa 97 % B2B-ostajista on valmiimpia ottamaan myyntihessun lähestymisen vastaan katsottuaan ensin firman videosisältöä (Brightcove 2022).

 

3. Videomuotoiset ohjeet ja koulutukset vähentävät asiakaspalvelun työmäärää

Asiakaspalvelun pöydältä poistuu hukkaa ja turhaa kuormaa, kun yleisimmin kysytyt kysymykset taklataan videomuotoisilla ohjeilla. Miten tuotetta käytetään tai huolletaan, mistä vipstaakista tapahtuu mitäkin.

Video-ohjeet parantavat myös asiakaskokemusta: asiakkaalle syntyy fiilis, että te todella haluatte auttaa häntä onnistumaan. Ohjevideon voi toteuttaa puhuvilla päillä, verkkopalvelun näyttökaappauksilla, kuten Atrialle teimme, animaatiolla tai näiden yhdistelmällä.

 

Kuinka moni ammattilainen haluaa avoimesti myöntää, ettei ymmärrä jotakin asiaa? Videot auttavat myös inhimillisellä tasolla: ostajan ei tarvitse myöntää ymmärtämättömyyttään, vaan hän voi etukäteen tutustua tuotteisiin ja kysyä myyntitilanteessa oikeita kysymyksiä.

Parhaimmillaan koulutusvideo tekee monimutkaisesta tuotteesta käyttäjäystävällisen ja helposti lähestyttävän. Pelkän videon varaan ei kuitenkaan pidä verkkosivuilla laskea, sillä tekstillä on hakukoneiden vuoksi olennainen rooli.

4. Videot vahvistavat brändiä – ja vahvempi brändi kasvaa tulevaisuudessakin

Videomuotoinen brändimarkkinointi mielletään helposti historiaa ja arvoja kuvaavaksi yritysvideoksi. Ei se väärin ole, mutta todellisuudessa aivan kaikki edellä luetellut videotyypit (tuote-esittelyt, prosessikuvaukset, strategia-animaatiot ja ohjevideot) rakentavat yrityksen brändiä.

Videoiden avulla yritys näyttäytyy paitsi alan asiantuntijana, myös aidosti asiakkaitaan auttavana ja heidän menestystään tukevana kumppanina. Tämä on erityisen tärkeää, jos yrityksen menestys ja kasvu perustuvat pitkäaikaisiin asiakkuussuhteisiin. (Telecoming 2023).

Mikään ei siis aja pitkän aikavälin kasvua yhtä hyvin kuin vahva brändi. Vaikka brändin rakennus vaatii toistuvaa altistusta ja siten jatkuvaa markkinointia kuluineen, sen vaikutukset kumuloituvat; kun asiakkaiden mieliin on iskostunut muisto nähdystä videosta, se vaikuttaa ostopäätöksiin vielä pitkään.  (Binet & Field 2020)

Vieläkö epäilet videoiden tehoa? Kerro meille tavoitteesi, ja me näytämme, miten se saavutetaan videon keinoin.

Salla López, asiakkuuspäällikkö & generalisti

Jos haluat hyödyntää liikkuvaa kuvaa osana yrityksesi mainontaa, ota yhteyttä.

Jätä viesti, niin jutellaan lisää!

 

MILLA MONOLA

TOIMITUSJOHTAJA

0400 963 547

milla@kindcompany.fi

Tutustu muihin artikkeleihimme

    Jätä viesti niin otamme yhteyttä